RKHSV A1-Chevremont A1
14 Foto's

Wedstrijdverslag

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen het Kerkraadse Chevremont op het programma. Nou is het niet iets nieuws dat het tussen Maastricht en Kerkrade niet botert...

In de eerste helft speelt RKHSV erg zwak en kan het niet veel kansen creeëren. Chevremont blijkt een goede tegenstander en komt terecht op voorsprong na een slecht weggewerkte bal en twijfelend ingrijpen. In de rust houdt coach Jo een donderpreek die blijkt te helpen. De Heugemnaren komen getergd de kleedkamer uit en spelen met passie en agressie. De gelijkmaker kan niet lang uitblijven.

Dan stormt Glen door op links en gaat het strafschopgebied van Chevremont binnen. Hij behoudt het overzicht
en legt de bal terug op Ron die beheerst binnen schiet: 1-1. RKHSV blijft ook na deze gelijkmaker doorzetten.

Jeroen geeft een voorzet en een verdediger van Chevremont passt de bal terug naar de keeper.Deze pakt de
bal in zijn handen; terugspeelbal, en dus een vrije trap voor RKHSV op 6 metervan het doel af. Chevremont zet
een grote muur in de goal maar ziet echter Ron over het hoofd, die rechts naast het doel totaal vrij staat. Jeroen
speelt de bal in op Ron die de bal beheerst in het doel schiet: 2-1.De Heugemse trein dendert door en blijft op de aanval spelen. Via een aanval over de rechterkant komt de bal
terecht bij Wesly die de bal goed controleert en koelbloedig langs de keeper schiet: 3-1 en de wedstrijd lijkt beslist.Chevremont komt toch nog terug tot 3-2 door foutieve communicatie achterin. Een speler van Chevremont kan
de bal nog net hoog genoeg lobben waardoor de uitgekomen Stephan er net niet meer aan komt.Hierna probeert RKHSV de voorsprong te verdedigen en heeft het geluk dat een zuivere strafschop na een tackel
van Bruce niet wordt gegeven. De irritaties in het veld en langs de lijn lopen hierdoor op. Dan fluit scheidsrechter
Wim voor het einde van de wedstrijd en RKHSV heeft dus met 3-2 gewonnen. Iedereen geeft elkaar sportief een
hand en wenst elkaar verder succes.

Bruce wil de nummer 9 van Chevremont een hand geven, maar deze spuugt hem in zijn gezicht. Uiteraard gaat
Bruce verhaal halen en een aantal spelers proberen deze uit elkaar te houden. Dan opeens hangen ze allebei toch
in elkaar en binnen 20 seconden is het één grote vechtpartij tussen spelers, supporters en omstanders! Er wordt
geslagen, geschopt, en gewurgd. Tanden vliegen in het rond en overal lopen bebloede mensen rond. Mensen
pakken de hoekvlaggen om zich mee te beschermen en te slaan. Het is een grote chaos en er is geen overzicht
meer. Beide ploegen worden de kleedkamers ingestuurd om de rust terug te laten keren. De spelers van
Chevremont vinden het blijkbaar ook nog nodig om de kleedkamer te verbouwen.

De rust is teruggekeerd op het complex maar beide teams worden wel dringend verzocht om nog binnen te
blijven totdat de politie is gearriveerd. Na een tijdje arriveren 6 politie-auto's/busjes en 2 motoragenten. Een
groot deel van de betrokkenen en omstanders van de vechtpartij worden verhoord. Een Kerkradenaar van
Chevremont ondergaat inmiddels al een spoedoperatie, hij heeft een kaakfractuur opgelopen. Drie personen
zijn opgepakt en hebben een nacht op het politiebureau moeten doorbrengen.