0-1       -              schot
1-1   Stefan          schot
2-1   Dominique    schot

Wedstrijdverslag

Vandaag stond de wedstrijd tegen Daalhof A1 op het programma. Deze ploeg had deze competitie 6 dikverdiende
punten bij elkaar gesprokkeld en bivakeert ergens onderaan de ranglijst. Daalhof moest dus te pakken zijn voor
de trotse Heugemnaren. Op dringend verzoek van Glen werd de wedstrijd verzet van 14:30 naar 15:30. Zo zou hij
namelijk nog het grootste gedeelte van de wedstrijd mee kunnen doen, want hij moest tot 15:30 werken. Uiteindelijk
zou Glen nooit komen opdagen, maar daar komen we later nog op terug. Verdere afwezigen; Kumsa (door een nog niet
nader toe te lichten blessure aan de knie), Steven (korte vakantie om zich op te laden voor het competitieslot) en
Jeroen Simons (loopt stage bij de A-jeugd van Real Mallorca).

De spelers van Daalhof hadden blijkbaar niet meegekregen dat de wedstrijd was verschoven, want ze waren om 14:30
al bezig met een partijspel en het versieren van Heugemse meisjes. Achja, de warming-up van RKHSV begon lekker en iedereen had er erg veel zin in. Aanvoerder Nicky liet tijdens de warming-up iedereen vrij om zijn/haar eigen
warming-up te doen. Dit bleek niet slecht uit te pakken en Wesly maakte gretig gebruik van de vrijheid door enkele
prachtige bewegingen uit de hoed te toveren.
  Om 15:20 werden we door trainer Jo naar de kleedkamer gedirigeerd om de laatste voorbereidingen te treffen.
Doordat er een aantal spelers dus niet aanwezig konden zijn, moesten we met 10 man beginnen. Er werd door
Jo gekozen voor een behoudende 4-4-1 formatie, waarin Wesly de enige man voorin was. De 2e helft zouden nog
enkele B-spelers ons komen versterken, aangezien zij zelf ook een wedstrijd hadden.

Maar goed, vol goede moed werd het veld betreden en de spelers van tegenstander Daalhof zagen er toch ietwat
gevaarlijk uit. Gelukkig praatte scheidsrechter Gerrie Laenen ons moed in en wenste hij beide ploegen een goede
wedstrijd toe!

De wedstrijd begon en Heugem probeerde via de lange bal vaak Wesly te bereiken. Hij was echter machteloos tegen
de 4 verdedigers om zich heen. Zonder echt kansen weg te geven had RKHSV het toch moeilijk, aangezien Daalhof één
man meer had en goed met die situatie omging. In de 20e minuut kwam Daalhof op voorsprong, door een
mislukte voorzet die tot ieders verbazing over doelman Stephan in het doel valt. De 1e helft vordert en er viel niet
veel te beleven.

Dit kwam ook mede omdat er vaak naar de zijlijn werd gekeken. Iedereen was namelijk aan het wachten op Glen,
die vanuit zijn werk naar het voetbalveld zou komen. De tijd verstreek en iedereen werd toch een beetje ongerust.
Het rustsignaal had geklonken en Toby (Glen's broertje) kwam met het teleurstellende bericht dat Glen moest
doorwerken. Hij kon dit niet weigeren en weggaan, omdat zijn bazin hem had vastgebonden.

De 2e helft begonnen we
met 11 man, omdat B-speler Nicky (b) zijn diensten aan ons had aangeboden. Hij was blijkbaar zenuwachtig, want hij
had een zwarte broek en zwarte sokken aan. Dit werd door de scheidsrechter G. Laenen niet geaccepteerd en Nicky (b)
moest onder hoongelach snel een andere broek aantrekken.
  De 2e helft vordert en Daalhof wordt teruggedrongen op eigen helft. RKHSV creeërt kansen maar de bal gaat er
maar niet in. Dan lijkt het toch raak te zijn; Wesly schiet een rebound uit een corner binnen. De grensrechter vlagt
echter en vertelt de scheidsrechter dat er is geduwd: doelpunt afgekeurd.
  Dan wordt de technische publiekslieveling van de B-jeugd Dominique in het veld gebracht als linksbuiten voor Frank.
Het publiek probeert RKHSV over het dode punt heen te helpen en onder leiding van harde-kern leider Dominique S.
wordt er non-stop gezongen voor de blauw-witten. De tijd begint echter te dringen en RKHSV lijkt de bal er maar niet
in te krijgen.

2 Minuten voor tijd begint Joey aan een prachtige solo. Hij gaat 4 man voorbij en passt in op Stefan, die de bal
subtiel langs de verdediger tikt en alleen op de keeper af gaat. Stefan blijft koel en schuift de bal onder de keeper
door: 1-1 met nog een paar minuten te spelen.
  Na de aftrap van Daalhof wordt de bal weer snel verovert en komt bij Dominique terecht. Deze kapt in de 16 twee
mannetjes uit en haalt uit in de korte hoek: 2-1! Het publiek ontploft en supporters rennen het veld op. Dominique
wordt bedolven door alles iedereen van RKHSV.
  Scheidsrechter G. Laenen fluit voor het eindsignaal en zo heeft RKHSV toch de niet meer verwachte 3 punten
binnengehaald. Hierdoor blijft RKHSV meedoen voor het kampioenschap in de 3e klasse.